Zoeken
  • ChainCargo

HOE VERBETER JE DE TRANSPORTRESULTATEN...

...ZONDER HIERVOOR MEER UREN TE MOETEN MAKEN?


Bezorging bestaat uit meerdere stappen en processen, hoewel veel mensen denken dat het slechts het rijden in een busje betekent. Koeriers werken doorgaans van vroeg in de morgen tot laat in de avond, hebben strakke deadlines, krijgen telefoontjes, hebben te maken met belemmeringen zoals gesloten wegen, slecht weer en onverwachte verkeersdrukte.Bezorging is een van de belangrijkste processen van iedere manufacturing business. Als je niet efficiënt kunt leveren, zal de business wellicht niet overleven. Het verbeteren van je transport resultaten is een belangrijke maar verre van gemakkelijke taak, er zijn tal van aspecten die de bezorging beïnvloeden. Om de processen te verbeteren dien je te kijken naar de industrie, de te bezorgen goederen en de klantverwachtingen.


In dit artikel delen we enkele tips over hoe je jouw uiteindelijke transport resultaat kunt verbeteren, zonder hiervoor extra uren te moeten werken.


1. Rijd niet leeg

Soms is de bestemming enkele honderden kilometers ver. Dit kan prima zijn als er meerdere bezorgingen die kant op moeten. Maar is het rendabel om dergelijke afstanden te rijden voor een enkele zending?

Elke koerier zou er altijd voor kiezen om zo weinig mogelijk brandstof, tijd en uitstoot te verspillen. Is het een idee om te zoeken naar een oplossing die zendingen koppelt aan je bestemming én in jouw regio? ChainCargo heeft die oplossing. Wanneer er een opdracht in de buurt is, ontvang je een notificatie, zodat je kunt ophalen en bezorgen. 

Ook al is het een enkele reis, ChainCargo betaalt áltijd de daadwerkelijk gereden kilometers. Op die manier krijg je je terugreis dubbel betaald! Het gaat dus om kilometers die je (wellicht) normaal toch al zou maken. Kortom, je krijgt extra betaald, zonder extra uren te moeten werken!


2. Houd je klanten op de hoogte

Als je direct aan huis bezorgt, is het een goed idee om de ontvanger op de hoogte te houden. Hoewel mensen vaak een tijdsframe krijgen, komt het geregeld voor dat de koerier een leeg huis aantreft.


De live track & trace is erg nuttig. Maar wanneer dit niet tot de mogelijkheden behoort, kan er ook een bericht verstuurd of gebeld worden, om zo de ontvanger op de hoogte te stellen van de bezorgtijd. Wanneer een klant de bezorging niet kan aannemen, kan het pakket naar een ander adres worden gebracht (lokale winkel, digitaal locker systeem). Bij ChainCargo maken we gebruik van live track & trace voor onze klanten. Koeriers hoeven geen tijd te verspillen aan het bezorgen aan klanten die ‘niet thuis zijn’.


3. Continue verbetering

Net als ieder ander aspect, moeten ook je diensten en prestaties constant verbeterd worden. Zelfs de beste koerier in de markt doet er goed aan om bezig te zijn met verbetering. Dagelijks komen er honderden koeriers bij. Het is belangrijk te weten dat groei niet een eenmalig project is, maar een eindeloze discipline, als onderdeel van je bedrijfscultuur. 

Verder is het goed te weten dat een samenwerking met 3PL service providers vele voordelen met zich meebrengt. Het bespaart tijd, geld en uitstoot. Trouwens, als je samenwerkt met ChainCargo, is het gemakkelijker voor bedrijven om koeriers te vinden. Binnen enkele klikken boeken klanten een spoedtransport in, wat direct een notificatie voor jou oplevert. Wij blijven ons platform en onze diensten verbeteren, zodat jij samen met ons verder kunt groeien.

Duurzaamheid is een groot ding aan het worden: In Duitsland worden de eerste Co2 belastingen geïntroduceerd en Nederland zal binnenkort volgen. In dat geval wil ChainCargo helpen door de juiste informatie/documenten te verschaffen voor alle verplichte rapporteringen aan de overheid. Meer hierover op een later tijdstip. 

Kortom, het antwoord op de vraag: Hoe verbeter je de transport resultaten, zonder hiervoor meer uren te moeten maken?


  • Maak een planning,

  • zorg dat je geen tijd en geld verspilt door (half)leeg te rijden,

  • werk samen met anderen om onnodige kilometers te verminderen

  • en zorg dat je klanten tevreden zijn en blijven!

ChainCargo

Fellenoord 51,
5612 AA, Eindhoven, 

The Netherlands


Operatie: +31 (0) 85 88 88 770
Verkoop: +31 (0) 85 88 88 860

Algemeen:  +31 (0) 85 00 13 700

info@chaincargo.eu

ChainCargo is volop in beweging. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, updates en handige logistieke tips? Mis niets, schrijf je in en ontvang maximaal 2 keer per maand een update.

googleplay.png
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
apple-app-store.png

Privacy policy ChainCargo b.v. | Algemene Voorwaarden | © 2021 by ChainCargo The Netherlands