top of page

‘Waar is mijn zending?’ Hoe e-commerce de lat voor B2B-logistiek verhoogtHet ChainCargo-platform biedt met enkele klikken toegang tot een uitgebreid Europees vervoerdersnetwerk.

Een tijdsslot kiezen, je pakket van minuut tot minuut volgen, bezorging binnen het uur; in B2C-e-commerce zetten retailers en merken logistiek in als middel om de consument voor zich te winnen. Doe je daar als retailer niet aan mee? Dan verlies je de strijd om de klant.

Inmiddels sijpelen deze verwachtingen ook door naar B2B-logistiek. Verladers verwachten hun goederen van minuut tot minuut te kunnen volgen en warehousemedewerkers willen weten hoe laat een zending aankomt. Toch lukt het transporteurs nog maar zelden om aan dit serviceniveau te voldoen.De klant is koning in B2C-logistics, zo blijkt maar weer uit de laatste cijfers. Volgens Accenture checkt 90% van de online consumenten de status van hun zending en verwachten zij dat het moment van bezorging aansluit bij hun drukke schema. Niet zo gek dat deze flexibiliteit en zichtbaarheid inmiddels ook in B2B-logistiek worden verwacht. Wat in B2C kan, kan in B2B toch ook? Zeker nu we vaker te maken hebben met verstoringen in de supply chain, is de roep om visibility groter dan ooit. Bij eventuele vertraging willen bedrijven op de hoogte gehouden worden zodat ze tijdig kunnen anticiperen.


Visibility nog lang niet de standaard in B2B-logistiek Die verwachtingen schuren helaas met de werkelijkheid. Het komt in B2B-logistiek nog heel regelmatig voor dat verladers of warehousemedewerkers geen idee hebben waar een zending is. Grootste oorzaak hiervan is het gebrek aan digitalisering in de sector. Het complexe proces verloopt grotendeels handmatig. Wie kan er rijden? Is de chauffeur al onderweg? Wanneer wordt de zending bezorgd? Voor het antwoord op deze vragen moeten verladers nog te vaak rondbellen. Het gevolg: vertragingen, inefficiëntie en hoge kosten door bijvoorbeeld overwerk.


Klanten ontvangen regelmatig status updates van hun transport.

ChainCargo: transporten boeken met slimme software Gelukkig worden de spreadsheets en telefoontjes steeds vaker vervangen door slimme software. Wekelijks kloppen er nieuwe verladers bij ChainCargo aan voor Full Truck Load zendingen of koerier services. Zij merken hoe handig het is wanneer het boeken van een zending net zo eenvoudig is als het bestellen van een pizza, voor henzelf én voor hun klanten.


Het ChainCargo-platform biedt met enkele klikken toegang tot een uitgebreid Europees vervoerdersnetwerk. Verladers boeken en beheren al hun transporten online, zien wanneer de zending wordt opgehaald, waar deze zich bevindt en ontvangen bij vertragingen direct een update. Dat wat we in e-commerce als de standaard zien, kan dus ook gewoon in B2B-logistiek.


Wil jij toegang tot visibility met ChainCargo? Vraag een demo aan!bottom of page