top of page

ChainCargo versnelt expansie en sluit strategisch partnerschap met NewCold


ChainCargo NewCold partnership
Kristian Weijts | Giovanni Gubbels | Bram Hage | Jeroen Kemp | Coen van Boxtel

ChainCargo, een toonaangevende digitale expediteur, kondigt met trots een strategische samenwerking aan met Haven Ventures, een zusterbedrijf van NewCold, welke investeert in softwaretechnologie en verticale integraties. Dankzij deze investering krijgt ChainCargo de beschikking over aanzienlijke (financiële) middelen om de groeiambities te realiseren.


Maak het onzichtbare, zichtbaar

Digitale technologie blijft zorgen voor ingrijpende veranderingen in de logistieke sector die leiden tot betere resultaten op het vlak van efficiëntie, vertrouwen, bedrijfsinformatie en duurzaamheid. ChainCargo biedt uiterst geavanceerde oplossingen om de bestaande transportcapaciteit beter te benutten en transparantie te creëren binnen het logistieke gebied tussen verladers en vervoerders.


Het partnerschap heeft als doel de ontwikkeling van de digitalisering te versnellen, verder te internationaliseren en te zorgen dat ChainCargo aan haar klanten een volledig pakket aan logistieke diensten kan bieden. Daarmee kan ChainCargo verder bouwen om de verspilling in de logistiek terug te dringen.

Over ChainCargo

ChainCargo is opgericht in 2018. Het doel van de baanbrekende scale-up is om de transportsector niet alleen duurzamer en transparanter te maken maar ook verder te digitaliseren. Het bedrijf heeft momenteel 45 werknemers en is gevestigd in Eindhoven met een filiaal in Boedapest.


Giovanni Gubbels, CEO en medeoprichter van ChainCargo, zegt hierover: "We zijn erg blij met dit partnerschap. Het komt voort uit onze gezamenlijke overtuiging dat innovatie de sleutel is tot het maken van duurzame impact, het afvlakken van de klimaatcurve en het terugdringen van verspilling in de logistiek. Dankzij deze investering kunnen we onze digitale innovatie van de transportsector intensiveren en het onzichtbare, zichtbaar maken."


Abhy Maharaj, Executive GM Business & Growth NewCold en Voorzitter van Haven Ventures zegt: "ChainCargo wordt onderdeel van Haven Ventures, een zusterbedrijf van NewCold. Haven Ventures omvat een groep ervaren software- en technologiebedrijven die op het vlak van supply-chain-operaties de nieuwste innovaties bieden, die echt meegroeien met de omvang en de toenemende eisen en mogelijkheden van klanten. Het bedrijfsdoel en de waarden van ChainCargo sluiten nauw aan bij de onze, waardoor zij een perfecte partner voor ons zijn. Hierdoor wordt het belang van technologie voor ons bedrijf en onze sector versterkt en kunnen we meer waarde creëren voor onze klanten."

ChainCargo bedankt de voormalige investeerders BOM Brabant Ventures en de informele investeerders, die inmiddels uit het bedrijf zijn gestapt, voor hun vertrouwen en steun door de jaren heen. Evenals dank naar ChainCargo’s adviseurs HVG Law en The Forward Company.bottom of page