top of page

ChainCargo breidt wereldwijd uit met opening van nieuw kantoor in Chicago

ChainCargo, een toonaangevende logistieke dienstverlener voor wegtransport, heeft in Chicago een gloednieuw kantoor geopend en is vanaf nu actief in de Verenigde Staten.

Het bedrijf begon in 2018 in de Benelux met koeriersdiensten, in 2020 volgde de FTL-markt en inmiddels is het al meer dan 4 jaar in heel Europa actief. Deze nieuwe stap laat zien dat het bedrijf vol inzet op de missie om wereldwijd verspilling binnen de logistiek terug te dringen.


Strategische ligging en uitstekend gepositioneerd in nieuwe markt

ChainCargo USA is door het moederbedrijf ChainCargo B.V. strategisch gepositioneerd in Chicago, in de staat Illinois. Chicago is overduidelijk een logistieke hub, omdat het vanuit deze stad eenvoudig mogelijk is om binnen een dag producten aan de helft van alle inwoners van de VS te leveren. Door de centrale ligging verbindt de stad zowel het oosten met het westen als het noorden met het zuiden.


Om optimale wegtransportdiensten aan te kunnen bieden, zijn de producten van ChainCargo op basis van recente regionale regelgeving aangepast aan de Amerikaanse markt. Het bedrijf heeft de eerste teamleden al welkom geheten in het kantoor in Chicago en op 23 januari worden de eerste zendingen verstuurd.


Giovanni Gubbels, CEO en medeoprichter van ChainCargo, zegt hierover: "ChainCargo maakt een hypergroei door en we zijn superblij dat we nu de stap hebben gemaakt naar de rest van de wereld. Omdat Chicago een van de grootste snelwegknooppunten van Amerika heeft, wordt het vervoer van goederen per vrachtwagen een stuk eenvoudiger. Veel grote productiebedrijven hebben magazijnen hier of zien de stad als interessante locatie voor uitbreiding. De meeste bedrijven zijn afhankelijk van het vervoersnetwerk van de stad, ook als ze verplaatsingen door de stad niet zelf uitvoeren. In dat geval zijn ze waarschijnlijk afhankelijk van lokale partners of leveranciers. ChainCargo USA springt op deze behoeften in door vanuit onze cruciale locatie in Chicago diensten aan te bieden aan klanten die overal in de VS actief zijn."


Recordjaar met focus op technologie

De pandemie heeft ertoe geleid dat een groot aantal logistieke diensten tijdelijk of permanent moest worden stopgezet. Dit kwam vooral door de afgenomen vraag, minder personeel en grote problemen in de supply chain. Tegen die trend in slaagde ChainCargo erin het aantal werknemers in 2022 ten opzichte van 2021 te verdubbelen en vanaf begin 2022 maandelijks een verviervoudiging van de marge te realiseren.


De pijler achter dit succes is steeds het feit dat ChainCargo blijft zorgen voor revolutionaire veranderingen in de logistieke sector, die leiden tot betere resultaten op het vlak van efficiëntie, vertrouwen, bedrijfsinformatie en duurzaamheid. Het bedrijf gaat door met het ontwikkelen van uiterst geavanceerde oplossingen om de huidige transportcapaciteit beter te benutten en transparantie te creëren in de logistieke ruimte tussen verladers en vervoerders.bottom of page