top of page

Augustus 28, 2023

Swapfiets

Swapfiets is 's werelds eerste ‘bike as a service’ bedrijf met een circulair businessmodel. Opgericht in 2014 in Nederland, groeide de scale-up snel uit tot een van de meest toonaangevende leveranciers van micromobiliteit in Europa, met inmiddels meer dan 280.000 leden in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Swapfiets streeft naar meer leefbare Europese steden, een 100% circulaire productlijn en wil in 2025 klimaatneutraal zijn. In oktober 2022 trad Swapfiets officieel toe tot de B Corp gemeenschap om hun missie te verstevigen.

Swapfiets
Industrie
Huur/Lease
Gebied
Europa
Oplossing
Service

De samenwerking met ChainCargo verloopt erg goed. Eerlijke feedback wordt gewaardeerd en eventuele problemen worden snel opgelost.De Uitdaging 


Toen Swapfiets de fietsservices snel moest uitbreiden om te voldoen aan de vraag van forenzen in de stad, kwamen ze voor een behoorlijke uitdaging te staan: de onvoorspelbaarheid van transportplanning. Doordat het bedrijfsconcept zo dynamisch is, verandert de situatie razendsnel, wat uiteindelijk ook gevolgen had voor de bewegingen van fietsen tussen winkels en magazijnen. Deze onvoorspelbaarheid had tot gevolg dat de transportroutes inefficiënt werden en er meer druk kwam te staan op de logistiek. 


"Daarom waren we op zoek naar een oplossing als ChainCargo. Het transport wordt geregeld, daar hoeven we ons geen zorgen meer om te maken." De Oplossing 


Swapfiets was vastbesloten deze hindernis uit de weg te ruimen en het transportproces te stroomlijnen. Daarvoor ging het bedrijf op zoek naar een betrouwbare en flexibele partner. Bij ChainCargo, een aanbieder van baanbrekende logistieke oplossingen, waren ze aan het juiste adres. Swapfiets zag in dat een samenwerking met ChainCargo hen in staat zou stellen naadloos te voldoen aan de transportbehoefte. Nu ze zich geen zorgen meer hoefden te maken over het vinden van een passende transportoplossing, konden de medewerkers van Swapfiets zich weer richten op hun eigenlijke missie: optimale fietsservices bieden voor forenzen in de stad. 


"Het lijkt wel alsof niets te moeilijk is voor ChainCargo: transport van de ene hoek van de wereld naar de andere, met specifieke tijdsslots en vereisten, zijn geen enkel probleem. 99% van de tijd krijgen we precies wat we nodig hebben en wij hoeven niet naar de perfecte match te zoeken, wat erg tijdrovend kan zijn zonder zo'n goed platform als dat van ChainCargo."