top of page

September 29, 2023

DPR Europa

DPR Europa is een betrouwbare aanbieder van kwalitatief hoogstaand nationaal- en internationaal goederentransport. Het bedrijf bedient een diverse groep klanten met daarin ondernemers, consumenten en organisaties. De sterke focus op kwaliteit en veiligheid is zichtbaar in het nadrukkelijk naleven van internationale afspraken en waar nodig het rijden met twee chauffeurs. Elke vorm van transport is altijd voorzien van de vereiste certificaten en bewijzen. DPR Europa beschikt over onder andere koeltrailers en geavanceerde monitoring technologie. De onderneming is actief in Polen, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk.

DPR Europa
Industrie
Transport
Gebied
PL, DE, NL, BE, FR
Oplossing
Service

Ik kan ChainCargo absoluut aanraden. Het platform is een enorme hulp voor vervoerders, vooral omdat je hiermee het hele transportproces kan managen en stroomlijnen.


Uitdaging


Voordat DPR Europa met ChainCargo ging werken stak het keer op keer teveel tijd in inefficiënte administratieve taken, overbodige werkzaamheden die de operationele processen verstoorden. De onderneming vond het lastig om grip te krijgen en houden op alle informatie die ze nodig hadden voor het uitvoeren van logistieke activiteiten. Al deze data bevond zich overal en nergens, verdeeld over verschillende platformen en databases.


Het gebrek aan integratie van systemen en data leidde tot het onnodig dubbelchecken van handelingen en zorgde voor een situatie die ideaal was voor het maken van fouten en het uitvoeren van inefficiënte handelingen. Het slecht georganiseerde administratieve proces voelde als een wegversperring in het eigen logistieke systeem. De wanorde leidde niet bepaald tot het op een perfecte manier bedienen van klanten en hun wensen.


"Voor de overstap op ChainCargo was er zeker geen sprake van integratie. Ik was teveel tijd kwijt aan het dubbelchecken van handelingen en informatie."  Oplossing


De hulp van ChainCargo werd ingeroepen voor het oplossen van DPR Europa's administratieve problemen. Met de logistieke beheersoftware van ChainCargo bleek het eenvoudig om alle relevante informatie in één centraal systeem te integreren. Dit vereenvoudigde, versnelde en verbeterde het nemen van beslissingen op basis van gedeelde data. Het maakte ook een einde aan herhalende controle-activiteiten en het verlaagde de kans op het maken van fouten. Het resultaat is een versimpeld administratief proces dat zowel een tijdbesparing opleverde als een boost bleek voor de efficiency van DPR Europa. Aan de slag gaan met ChainCargo betekende een versnelling in het verwerken van de informatiestroom door ons systeem.


"We hebben voor ChainCargo gekozen omdat alle processen binnen dit platform erg gestroomlijnd verlopen. Dat laat mij veel prettiger en vooral efficiënter werken."